Szabó Dóra_8421_Color_A3Szabó Dóra vagyok. Pszichológusként, és pszichológia tanárként 2002 óta egyéni és csoportos terápiákat, tréningeket, önismereti foglalkozásokat vezetek.

Autogén tréning terapeuta, valamint hipnoterápiás, pár – és családterápiás, illetve Mindfulness instruktori képzettséggel rendelkezem. A Hellinger Intézetben tanultam meg a családfelállítás elméletét és gyakorlatát. 2015-ben felnőtt klinikai és mentálhigiéniai szakpszichológus képzettséget szereztem.

Terápiás tanulmányaimban a minél többrétűbb megismerés, tudás vágya vezet, valamint hogy ezen módszerekkel az egyéni nehézségeken túl a családi illetve a több generáción keresztül fennálló problémák kezelésében is segítséget nyújtsak.

Egyetemistaként részt vettem Dr. Mészáros István hipnózis-kutató csoportjában. Ez inspirált arra, hogy elmélyedjek a különböző relaxációs, meditációs, imaginációs technikákban, a belső szimbólumok világában, hogy a test és lélek tudattalan szimbolikus képeinek segítségével kísérni tudjam az érési folyamatokat, a belső átalakulást, ahogy valaki egyre mélyebben kapcsolódik önmagához és másokhoz.

Személyes fejlődésem, önismeretem fontos időszaka volt az a másfél év, melyet Távol-Keleten éltem. Ez idő alatt több alkalommal vettem részt Vipassana meditációs elvonuláson. Ez a tapasztalat azóta is áthatja mindennapjaimat, ugyanakkor kibővült a Mindfulness meditáció gyakorlatával.

A Mindfulness meditáció elméleti és gyakorlati alkalmazását Stockholmban, Mindfulness alapú kognitív terápiás képzésen sajátítottam el. Ugyanitt szereztem jártasságot a felnőttkori figyelemzavar és hiperaktivitás (ADHD) diagnosztikájában és pszichoterápiás kezelésében, Börje Suvinen a stockholmi Karolinska Orvostudományi Egyetem hangulati betegségekkel foglalkozó részlegének vezető pszichológusa által tartott tréningeken.

Több éves pszichológusi tapasztalattal rendelkezem felnőttek, gyermekek valamint párok és családok kezelésében. Ezen kívül rendszeresen dolgozom munkaerő-piaci projektekben, ahol csoportos és egyéni tréningeket vezetek.

Szakmai fejlődésem érdekében rendszeres szupervízión veszek részt.

A Magyar Orvosi Kamara tagja vagyok.

Kiemelt érdeklődési területeim:

  • szorongás, pánik, pszichoszomatikus és hangulati zavarok
  • párkapcsolati elakadások, krízishelyzetek
  • pozitív életszemlélet, megfelelő életminőség kialakítása
  • munkahelyi stressz kezelése, kiégés megelőzése
  • felnőttkori ADHD, figyelemhiányos ADHD kezelése