Szabó Dóra_8421_Color_A3Szabó Dóra vagyok. Pszichológusként, és pszichológia tanárként 2002 óta egyéni és csoportos terápiákat, tréningeket, önismereti foglalkozásokat vezetek.

Autogén tréning terapeuta, valamint hipnoterápiás, pár – és családterápiás, illetve Mindfulness instruktori képzettséggel rendelkezem. A Hellinger Intézetben tanultam meg a családfelállítás elméletét és gyakorlatát. 2015-ben felnőtt klinikai és mentálhigiéniai szakpszichológus képzettséget szereztem.

Terápiás tanulmányaimban a minél többrétűbb megismerés, tudás vágya vezet, valamint hogy ezen módszerekkel az egyéni nehézségeken túl a családi illetve a több generáción keresztül fennálló problémák kezelésében is segítséget nyújtsak.

Egyetemistaként részt vettem Dr. Mészáros István hipnózis-kutató csoportjában. Ez inspirált arra, hogy elmélyedjek a különböző relaxációs, meditációs, imaginációs technikákban, a belső szimbólumok világában, hogy a test és lélek tudattalan szimbolikus képeinek segítségével kísérni tudjam az érési folyamatokat, a belső átalakulást, ahogy valaki egyre mélyebben kapcsolódik önmagához és másokhoz.

Személyes fejlődésem, önismeretem fontos időszaka volt az a másfél év, melyet Távol-Keleten éltem. Ez idő alatt több alkalommal vettem részt Vipassana meditációs elvonuláson. Ez a tapasztalat azóta is áthatja mindennapjaimat, ugyanakkor kibővült a Mindfulness meditáció gyakorlatával.

A Mindfulness meditáció elméleti és gyakorlati alkalmazását Stockholmban, Mindfulness alapú kognitív terápiás képzésen sajátítottam el. Ugyanitt szereztem jártasságot a felnőttkori figyelemzavar és hiperaktivitás (ADHD) diagnosztikájában és pszichoterápiás kezelésében, Börje Suvinen a stockholmi Karolinska Orvostudományi Egyetem hangulati betegségekkel foglalkozó részlegének vezető pszichológusa által tartott tréningeken.

Több éves pszichológusi tapasztalattal rendelkezem felnőttek, gyermekek valamint párok és családok kezelésében. Ezen kívül rendszeresen dolgozom munkaerő-piaci projektekben, ahol csoportos és egyéni tréningeket vezetek.

Szakmai fejlődésem érdekében rendszeres szupervízión veszek részt.

A Magyar Orvosi Kamara tagja vagyok.

Kiemelt érdeklődési területeim:

  • szorongás, pánik, pszichoszomatikus és hangulati zavarok
  • párkapcsolati elakadások, krízishelyzetek
  • pozitív életszemlélet, megfelelő életminőség kialakítása
  • munkahelyi stressz kezelése, kiégés megelőzése
  • felnőttkori ADHD, figyelemhiányos ADHD kezelése

 

The colour of the paper will be an additional element you will have to writemypapers info think about.

This is precisely the stage where most people will begin to inquire,”How do I write my paper quickly?” If you’ve considered the aforementioned ways of making sure your paper is applicable, you should now free essay editor proceed to discover a good subject for your document.